Setmanari d'informació local - 138 anys

Iglesias aprofita la visita a Palma per posar d'exemple el Govern de coalició a les Balears

34397

El secretari general de Podem i candidat a la Presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest divendres a Palma que a la presidenta del Govern, Francina Armengol, «li agradaria governar en solitari» però «és intel·ligent i comprèn que si no té majoria absoluta cal compartir responsabilitats», ja que en l'Executiu autonòmic governen en coalició MÉS per Mallorca, PSIB i Unides Podem.

Així s'ha expressat Iglesias en un acte de campanya electoral al Palau de Congressos de la capital mallorquina, en el qual han assistit al voltant 1.200 persones, i ha sostingut que la presidenta del Govern «segurament ha de reconèixer que moltes coses milloren gràcies a que hi ha persones de la seva formació» dins de l'Executiu de l'arxipèlag balear.

«Estic orgullós de prendre paraula en un territori on som govern de manera responsable, en el qual s'ha respectat que la gent ha votat diferent, on han dit que el bipartidisme es va acabar i que cal compartir responsabilitats. I crec que que no mentesc si dic que la gent que va votar al PSIB està contenta amb el fet que nosaltres governem amb ells», ha argumentat.

En aquesta línia, Iglesias ha afegit que aquest comportament també es dóna al País Valencià, a Canàries, a Aragó i a Navarra i li ha preguntat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, «quina és la diferència» perquè «tots ells entenen que quan no hi ha majoria cal acordar, si bé ell ha de tenir totes les cadires».

Yllanes: «que Sánchez dormi tranquil, perquè no passa res quan Podem arriba al govern»

En aquest mateix sentit també s'ha expressat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, qui també s'ha referit a Sánchez i li ha dit que ´

«dormi molt tranquil», ja que, amb la seva experiència, «no passa res quan Podem arriba al govern».

Així mateix, ha advertit que «no entra un Govern sense que Unides Podem hi formi part». «Això no se li escapa a ningú i qualsevol altra alternativa posa els pèls de punta perquè aquest futur es podria convertir en negre amb drets limitats», ha alertat.

Muñoz: «estic cansada d'escoltar que viurem pitjor que els nostres pares»

Per la seva banda, la candidata número dos d'Unides Podem al Congrés per Balears, Lucía Muñoz, ha assegurat que «estic farta d'escoltar que els joves viuran pitjor que els seus pares i dels presidents que parlen molt i no diuen res».

Per això, ha advocat per, «en un context de recessió», «acabar amb les receptes del bipartidisme» que, segons ha explicat, es basen en «polítiques d'austeritat que es basen a retallar per a baix». «Des d'Unides Podem, quan les coses vagin malament, ho farem per a dalt», ha dit.

Muñoz ha apostat per «derrocar el mur que existeix actualment» i que «no deixa veure l'horitzó vital», per la qual cosa instat la mobilització de l'electorat per ser «la forma més barata de participar» en aquest enderrocament.

Així mateix, la candidata número 1 al Congrés per l'arxipèlag, Antònia Jover, ha realçat la necessitat de fomentar «una educació i una sanitat de qualitat», a més de «treballs no precaris», una «jubilació digna» i «anar en contra dels fons voltors que es queden amb els habitatges buits per especular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.