Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma XXI presenta la tercera part del llibre 'Palma, la ciutat envaïda. La ciutat durant el franquisme'

34351
L'associació Palma XXI presenta aquest dijous 31 d'octubre el llibre Palma, la ciutat envaïda. Tercera part: la ciutat durant el franquisme. De 1936 a 1975. L'acte tendrà lloc a partir de les 19.00 hores a la biblioteca de Cort.
Es tracta de la tercera part de la Biografia de Palma, un projecte d'investigació històrica que Palma XXI va posar en marxa el 2016, «per recollir els principals fets que han configurat la ciutat des de la seva fundació fins a l'actualitat». «Són d'una sèrie de llibres col·lectius que han comptat amb la col·laboració de nombrosos especialistes en la història de Palma, amb una mirada multidisciplinària», han apuntat.
Des de la història, l'arquitectura i l'urbanisme, la cultura, la sociologia i altres disciplines, en aquest volum es fa un recorregut per les intenses transformacions que va viure Palma en el convuls segle XX, des de la guerra civil a la mort del dictador, Francisco Franco. La persecució a la dissidència i les penúries que varen patir els palmesans i palmesanes durant la Guerra Civil, l'inici del projecte modernitzador de la ciutat de la mà d'urbanistes com Gabriel Alomar, els inicis de la indústria turística i, posteriorment, les seves primeres crítiques, l'efervescència cultural dels anys 60 i 70 i la lluita antifranquista en la clandestinitat són alguns dels temes que es toquen en aquest tercer volum de la Biografia de Palma.
«Per Palma XXI sempre ha estat una línia d'actuació la investigació del passat de la ciutat: no només per recollir la història del que vàrem ser, sinó, i potser més fonamentalment, tenir més elements per poder construir un futur millor per Palma», explica Jaume Garau, coordinador del projecte.
A la presentació participarà la presidenta de Palma XXI, Lluïsa Dubon; el coordinador del projecte i secretari de l'entitat, Jaume Garau i Climent Picornell, doctor en Geografia i un dels col·laboradors del llibre. Farà la cloenda la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.