Setmanari d'informació local - 138 anys

Aparten Subirán com a fiscal Anticorrupció de les Balears

34341

El fiscal Anticorrupció de les Balears, Miguel Ángel Subirán, ha estat apartat del seu càrrec, en el qual estava de manera temporal, segons ha publicat aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que es fa ressò de la resolució de la Fiscalia General de l'Estat.

Subirán va ser designat fiscal delegat de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada en virtut d'un decret del fiscal general de l'Estat de maig de 2010, amb caràcter temporal. El seu nomenament es va anar allargant per a continuar amb altres causes.

El BOE recull que tots els procediments per als quals va ser designat Subirán «han estat sobreseguts o sentenciats» pel que es considera que no hi ha raó que justifiqui «la seva continuïtat» com a fiscal delegat temporal de la Fiscalia Anticorrupció.

Subirán va ser el fiscal que va instruir l'anomenat 'cas Cursach', una causa que investiga una presumpta trama de corrupció en relació als negocis de l'empresari Bartolomé Cursach.

El fiscal va iniciar la seva activitat a la Fiscalia Anticorrupció de les Balears amb el cas 'Ibatur', d'on va sorgir la causa contra Iñaki Urdangarin, i entre altres causes també va portar 'Voltor', 'Marivent' i, finalment el 'cas Cursach' .

En l'actualitat, tant ell com el jutge instructor d'aquest cas, Manuel Penalva, estan sent investigats per una desena de delictes que la policia els imputa, entre ells, revelació de secrets i integració en grup criminal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.