Setmanari d'informació local - 138 anys

Concedida la llicència d'obra per a construir 43 habitatges públics a la Soledad

34319

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que el Consell de Gerència d'Urbanisme ha atorgat aquest dimarts la llicència a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) per a la construcció de 43 habitatges protegits al carrer Brotad (cantonada amb Tous i Ferriol) de la Soledad.

Truyol ha explicat que la construcció d'aquests habitatges es realitzarà a un solar de propietat municipal, amb una superfície de 1.694 metres quadrats, que l'Ajuntament ha cedit de manera gratuïta a l'Ibavi. Truyol ha explicat que «amb la construcció d'aquests habitatges públics a la Soledad, es pal·lia una futura gentrificació del barri». La regidora també ha valorat que això s'uneix a «les millores de les connexions i mobilitat» en el barri.

Des de la regidoria s'ha explicat que el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Soledad, que va ser aprovat en 2006, preveu la construcció d'habitatges públics i que amb la seva aplicació, es pot arribar fins a un total de 600 habitatges públics entre l'Ibavi i habitatges públics de construcció privada.

El PERI també té planejada l'obertura del carrer Brotad i la seva connexió amb el carrer de Manacor i, d'altra banda, la connexió del carrer Caracas amb el carrer Barranquilla.

Inspecció d'avaluació d'edificis

D'altra banda, la regidora ha fet una crida a la responsabilitat per a les comunitats de veïns a les quals els correspon la inspecció d'avaluació d'edificis (IEE).

Segons ha dit, enguany és «excepcional» pel nombre d'edificis que han de presentar l'informe. Normalment ho han de presentar al voltant de 400-500 però aquest any han de fer-ho gairebé 3.000 edificis. Això és perquè, a més dels edificis que toca per anualitat, en aquest cas els construïts en 1969, també ho han de presentar edificis construïts abans de 1900.

Fins ara només s'han presentat 282 informes d'inspecció d'edificis del total de 2.884, un 9,7%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.