Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSOE aconseguiria quatre escons a les Balears, un més que els que va obtenir a l'abril, segons el CIS

34307

La macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) per a les eleccions espanyoles del proper 10 de novembre torna a donar la victòria al PSOE a les Balears, com ja va fer en la seva estimació d'abril, però, en aquesta ocasió, la formació socialista aconseguiria quatre escons, un més que els que va obtenir a l'abril. En aquesta ocasió el CIS va estimar que el PSOE a les Illes obtendria entre dos i tres.

D'altra banda, el CIS torna a atorgar un escó al PP, que en les passades eleccions va acabar com a quarta força més votada, aconseguint, precisament, un escó. A Ciudadanos, però, li n'atorga dos. En l'enquesta anterior li atorgava entre un i dos escons i, finalment, en les eleccions del 28 d'abril, va obtenir un diputat.

Segons l'enquesta per a les eleccions del novembre, Unides Podem obtendria entre un i dos escons, tal com va preveure que obtendria en l'enquesta per als anteriors comicis. Unides Podem va obtenir, finalment, dos diputats.

En darrer lloc, el CIS estima que Vox tregui entre zero i un escó, una previsió pitjor que en l'anterior enquesta quan li atorgava, tal com a Unides Podem i Ciudadanos, entre un i dos escons. En les eleccions, Vox va obtenir un diputat. Així, quedarien conformats el total de vuit diputats que corresponen a les Illes.

Pel que fa al punt de mostreig, a les Illes s'han analitzat 23 municipis i s'han desenvolupat un total de 398 entrevistes amb error del 5,0 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.