Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Inca proposa Marc Ferragut com a fill il·lustre de la ciutat

34305

El nomenament de Marc Ferragut Fluxà com a fill il·lustre de la ciutat és la proposta que han fet arribar els coordinadors de MÉS per Inca, Alice Weber i Miquel Pieras, tant a la seva família, a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca i al conjunt del consistori mitjançant una sol·licitud d’obertura d’expedient, seguint el reglament de protocol, honors, distincions i premis vigent.

Des de MÉS sostenen que el reconeixement a la figura de Marc Ferragut és del tot «meritòria per la seva activitat humana, poc comuna i de gran servei a la ciutadania inquera».

Nascut l’any 1901 a Inca, fill d’una família d'industrials sabaters, Ferragut fou regidor de Cultura durant l’època republicana i un dels primers entrenadors de futbol del Constància. Fou impulsor i creador de l’Auditòrium de Palma que s'inaugurà el 1969 amb un concert de l'Orquestra Filharmònica de Berlín. L’esclat de la Guerra Civil el va sorprendre a Astúries venent sabates i, de tornada a Mallorca, un consell de guerra li embargà tots els béns i l’empresonà a Can Mir durant tres anys. L’any 1969 va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma i l’any 2005 fou distingit, a títol pòstum, amb el Premi Ramon Llull per part del Govern.

Marc Ferragut, d’acomplir-se la proposta de MÉS per Inca, se sumaria a la llista de títols honorífics d’inquers il·lustres o adoptius de personatges com fra Marià Payeras, General Luque, rector Rayó, el bisbe Gabriel Llompart, Antoni Torrandell, Miquel Duran, Antoni Mateu, Antoni Fluxà, Severa de Madariaga i Pau Casesnoves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.