Setmanari Sóller

134
anys

MÉS per Llucmajor critica que l'Ajuntament converteixi Llucmajor en la capital del gonellisme

28-10-2019

Des de fa uns anys, grups gonellistes i de l’extrema dreta celebren, el darrer cap de setmana d’octubre, un homenatge al rei Jaume III amb una ofrena floral. Enguany, per primera vegada i sense consultar la resta de partits amb representació a l’Ajuntament, l’equip de govern encapçalat pel PP ha decidit organitzar i patrocinar l’esdeveniment.

El partit MÉS per Llucmajor ha emès aquest dilluns un comunicat on expliquen l’Ajuntament «no pot organitzar ni finançar un acte que tergiversa, sense cap tipus de mirament, la història de Mallorca i de Llucmajor. L’Ajuntament de Llucmajor no pot permetre que la figura de Jaume III, una figura prou valorada a Llucmajor, on una de les escoles públiques i el passeig duen el seu nom, caigui en les mans de reaccionaris, nostàlgics, friquis i tots els sectors de l’extrema dreta amb presència a Mallorca».

Així, també han remarcat que l’Ajuntament és «de tots els llucmajorers» i el consistori i el batle no poden posar-se al capdavant d’un acte que «no ajuda a fer conèixer correctament la figura de Jaume III i del seu context històric, sinó que fomenta els prejudicis i la ignorància».

«El batle de Llucmajor ha demostrat un altre pic la feblesa del seu nomenament, ja que el suport que li va donar l’extrema dreta de Llucmajor obliga al batle de Llucmajor i a la regidora de Cultura a fer aquest tipus de paperots. Mai, en la història de Llucmajor –on recordam que Partit Popular va governar de forma hegemònica durant 24 anys consecutiu- s’havia donat suport a un acte com el d’avui», han destacat des de MÉS per Llucmajor.

A més, han remarcat que el poble de Llucmajor «no se mereix que el seu nom se’l relacioni amb un acte com el que s’ha celebrat avui». «L’Ajuntament del poble de Maria Antònia Salvà no pot prendre part en favor d’un grup de gent que vol destruir la nostra llengua, la nostra història i la nostra cultura. Demanam seny als nostres governants i que un espectacle com el d’avui no sigui organitzat per l’Ajuntament de tots els llucmajorers».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris