Setmanari d'informació local - 138 anys

Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer, i Carles Batlle són els guanyadors dels ‘Premis Octubre’ d’enguany

34251
Josep Igual, Josep Colomer i Joan Duran amb el guardó. | PRATS i CAMPS

Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer, i Carles Batlle són els guanyadors dels 48 Premis Octubre d’assaig, poesia, narrativa i teatre d’enguany.

El Jurat que ha atorgat el Premi Joan Fuster d’Assaig estava compost per Lluís Calvo, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde, Joan Safont i Anna Sallés. L’obra guanyadora, ‘L’eternitat enamorada’ de Josep Igual, ha estat escollida entre un total de 17 originals presentats. Els membres del jurat han valorat que «és una obra hereva de la tradició assagística catalana, amb Joan Fuster com a figura destacada, amb una clara voluntat d’estil i una prosa poètica en el millor sentit de la paraula».

El Jurat que ha atorgat el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, format Ricard Mirabete, Teresa Pascual, Lucia Pietrelli, Pere Antoni Pons i Begonya Pozo, ha escollit com a obra guanyadora ‘Nua cendra’ de Joan Duran entre un total de 71 originals presentats. Els membres del jurat han destacat la precisió formal, la intel·ligència expressiva, la intensitat sempre controlada i la capacitat per fer conviure la carnalitat de l’ésser humà amb la seva dimensió simbòlica i lingüística.

El Jurat que ha atorgat el Premi Andròmina de Narrativa estava compost per Borja Bagunyà, Núria Cadenes, Joan-Lluís Lluís, Adrià Pujol Cruells i Anna Punsoda. L’obra guanyadora, ‘Les espines del peix’ de Josep Colomer, ha estat escollida entre un total de 46 originals presentats. Els membres del jurat han valorat «la seva singularitat i ambició literària» i el fet de ser un «llibre d’una textura ben original» que «narrativament es tracta d’un llibre-món». També han destacat que està «farcit d’imatges poderoses, de personatges guinyol i vertebrat per una prosa de vegades excessiva».

I finalment, el Jurat que ha atorgat el Premi Pere Capellà de Teatre estava integrat per Marc Artigau, Carles Cabrera, Pitus Fernàndez, Vicent Ferrer i Aina Tur. L’obra guanyadora, ‘Nòmades’, de Carles Batlle, ha estat escollida entre un total de 25 originals presentats. Els membres del jurat han destacat «la confluència de llenguatges escènics i l’estructura formal, que conjuga elements dramàtics i narratius».

L'editorial Tres i Quatre, dirigida per Eliseu Climent, va anunciar ara fa unes setmanes que la tradicional cerimònia de lliurament dels guardons, prevista per aquest dissabte 26 d’octubre al Palau de l’Exposició de València, no se celebraria en protesta per la sentència del Procés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.