Setmanari d'informació local - 138 anys

Memòria de Mallorca diu que l'exhumació de Franco serà una «operació de maquillatge»

34199

La presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, ha considerat aquest dijous que l'exhumació del dictador Francisco Franco del Vallde de los Caídos serà una «operació de maquillatge» si no es desenvolupen «més accions que esmenin les memòries democràtiques».

Així ho ha manifestat Oliver qui, en aquest sentit, ha explicat que és «una passa més i una satisfacció», si bé ha reclamat que «el franquisme surti també de les institucions i del Tribunal de Justícia». A més, ha criticat que «no és normal» que s'hagi atorgat el ducat de Franco a la seva néta, Carmen Martínez-Bordiú, o que el policia 'Billy el niño' «continuï rebent honors».

Oliver també ha advocat per la revocació de les causes militars franquistes i, en aquest sentit, ha recordat la figura de l'exbatle de Palma, Emili Darder. «Té una sentència que encara continua vigent», ha criticat. «Era i és una anomalia que Franco estigués enterrat amb tots els Honors a la Vall dels Caiguts que, a més, va ser construït amb mà d'obra esclava», ha conclòs Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.