Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i PSIB celebren l'aval del Constitucional a la Llei de Camins

34163

Els grups parlamentaris de PSIB i MÉS per Mallorca al Parlament de les Balears han expressat aquest dimecres la seva «satisfacció» per l'aval del Tribunal Constitucional a la Llei de Camins de Mallorca i Menorca, que va impulsar el Consell de Mallorca durant la passada legislatura, després de conèixer que el TC ha rebutjat un recurs del PP.

Així s'han expressat la portaveu del PSIB, Silvia Cano, i el diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà, després de la Junta de Portaveus del Parlament. Així mateix, totes dues formacions han celebrat que el Govern espanyol hagi decidit no presentar recursos a la limitació de dièsel a les Balears a partir de l'any 2025 i a la limitació dels plàstics d'un sol ús a les Illes.

D'altra banda, en ser preguntat per les informacions que assenyalen que part dels 177 milions d'euros, que l'Estat deu a les Balears del finançament autonòmic de l'any 2019, no arribaran a l'administració autonòmica fins a l'any que ve, el diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha declarat que la seva formació no descarta explorar altres vies que garanteixin la totalitat del pagament.

En aquest sentit, cal recordar que, el mes passat, la formació de MÉS per Mallorca va indicar que, en el cas que el dia 1 de novembre l'Estat no hagués garantit la totalitat dels 177 milions pendents, la formació exploraria una altres vies per a reclamar aquests fons, sense descartar la judicial.

Per part seva, la portaveu del PSIB ha considerat que l'anunci del Govern, que s'ha compromès a pagar 100 milions de la totalitat del finançament autonòmic abans d'acabar l'any, és suficient, argumentant que la part de l'import que correspon la liquidació de l'IVA no es pot pagar en 2019 pel fet que el Govern està en funcions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.