Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern es compromet a donar solució a la incompatibilitat entre les beques de Consell i CAIB per a estudiants universitaris

34161

El Govern s'ha compromès aquest dimecres, durant la primera reunió de seguiment de l'Acord d'Investidura -entre Més per Menorca i representats de l'Executiu- a donar solució, abans de final d'any, a la incompatibilitat entre les beques del Consell i la CAIB per a estudiants que cursen estudis fora de la seva illa de residència.

Aquest era un dels compromisos de Francina Armengol amb Més per Menorca per a la seva investidura. Així, Armengol va acceptar «garantir la compatibilitat al 100 % de les beques de la CAIB i els consells insulars per als estudiants que estudien fora de l’illa. En el cas que no sigui possible, delegar la competència o encarregar la gestió, amb la dotació corresponent, als Consells Insulars».

Per part del Govern, han assistit a la reunió els consellers Pilar Costa i Miquel Mir; i per part de Més de Menorca, els diputats Josep Castells i Patrícia Font, i el conseller Miquel Àngel Maria.

Castells ha explicat, a la sortida de la reunió, que aquest era un tema important perquè «la immensa majoria de beneficiaris de les beques del Govern acaben essent mallorquins a causa d'aquesta incompatibilitat, ja que el Consell de Mallorca no fa cap convocatòria d'ajuts».

Sobre la fórmula triada per a donar solució a la incomptabilitat, es decidirà la millor en el termini més breu possible i abans de finals d'any.

Durant la reunió, mantenguda al Parlament, també s'han tractat aspectes pressupostaris relatius a Educació i Cultura i com les demandes de Més per Menorca quedaran reflectides en el Pressupost de la CAIB.

Castells ha assegurat que l'actitud del Govern per anar complint els diferents acords «és positiva, tot i les dificultats que s'esperen en els Pressupostos de 2020».

El diputat també ha explicat que ha fet saber al Govern que la inversió en la millora de l'educació 0-3 anys «és la prioritat per als menorquinistes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.