Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de DDHH del Col·legi d'Advocats de les Balears lamenta la invasió del nord de Síria

34137

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de les Balears (Icaib) ha lamentat aquest dilluns la invasió del nord de Síria, després de vuit anys de guerra civil, amb 6,5 milions de sirians refugiats, 6,1 milions de persones desplaçades dins del país i 13,1 milions de persones que necessiten protecció, segons dades de l'Oficina de Coordinació Humanitària.

Segons ha informat la Comissió, la població del nord del país (majoritàriament kurda, però també composta per assiris, cristians, àrabs i altres minories ètniques i religioses) es veu novament assetjada per les bombes i obligada a desplaçar-se a zones menys conflictives.

Des de la Comissió de Drets Humans de l'Icaib volen denunciar públicament la invasió d'aquest territori «per un país que pertany a l'OTAN i que té forts vincles econòmics i socials amb Europa, com és Turquia». «No podem permetre una agressió més, que fa encara més inestable i insegura la vida i la convivència a Síria. La utilització de la força bèl·lica per a desplaçar a la població autòctona i alterar la composició demogràfica, intenció anunciada pel mateix govern turc, és una vulneració de les normes internacionals de drets humans», han argumentat.

«Els drets de les persones internament desplaçades es deriven de l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans i es desenvolupen amb més detall en els Principis Rectors de l'ONU dels desplaçaments interns, per la qual cosa no podem més que anunciar nostra més enèrgica repulsa a la intenció plantejada per Turquia», han continuat.

El compromís de la defensa dels drets humans està per sobre dels interessos econòmics o polítics, per la qual cosa des de la Comissió de Drets Humans sol·liciten una actitud «ferma i activa dels responsables polítics estatals» perquè exigeixin el seu efectiu compliment i, en definitiva, perquè cessi l'agressió militar turca als pobles del nord de Síria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.