Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern col·labora amb l'Ajuntament de Porreres per a «agilitar» l'exhumació de la fossa

34013

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, s'ha reunit aquest dimecres amb la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i han acordat treballar en la redacció d'un conveni de col·laboració per a agilitar les actuacions pendents en l'exhumació de la fossa del municipi.

Segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, durant la reunió han repassat les gestions realitzades quant a l'execució de la segona fase d'exhumació de la fossa de Porreres, paralitzada en aquests moments. Les obres ja estan contractades i l'empresa adjudicatària, la Societat Aranzadi, està a l'espera de poder executar-les, sigui per autorització judicial o perquè es compleixen dos anys des que una veïna fos enterrada en un dels nínxols afectats, el juliol de 2018.

Jesús Jurado ha traslladat a la batlessa la voluntat política del Govern de col·laborar amb l'Ajuntament «en tot el que impliquin les tasques d'exhumació en la fossa» i, així mateix, de «agilitar al màxim» els terminis perquè «hi ha familiars de desapareguts que fa molt temps que esperen». En aquest sentit, el secretari autonòmic i la batlessa de Porreres han acordat negociar un conveni per a reforçar la seguretat jurídica en les dues institucions respecte a les actuacions pendents en la fossa, amb la voluntat política d'aconseguir un acord com més aviat millor.

Durant la trobada, Jurado també ha informat la batlessa de Porreres de les actuacions previstes en el Pla de Fosses 2019-2020, que preveu la tercera fase d'exhumació en la fossa de Porreres i que afecta una zona enjardinada del cementiri. El Pla es troba, en aquests moments, en fase de licitació. Totes dues institucions també han obert una nova línia de treball conjunt per a explorar la possibilitat d'instal·lar un Centre d'Interpretació de Memòria Democràtica a Porreres, tenint en compte que a Porreres varen ser assassinades persones de tota Mallorca durant el franquisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.