Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca es manifestarà contra la sentència als líders independentistes aquest diumenge

33995

Arran de la sentència del Tribunal Suprem espanyol en què condemnen el govern de l'1-O, la presidenta del Parlament català i els presidents d'Òmnium i ANC a penes d'entre 13 i 9 anys de presó, Mallorca sortirà novament al carrer com a mostra de rebuig.

Les concentracions de protesta contra la sentència al Procés ja s'han replicat arreu dels Països Catalans aquest dilluns. A Mallorca, milers de persones es varen acostat a les places de pobles i ciutats. Ara, s'ha convocat una manifestació per a aquest diumenge, 20 d'octubre, a les 18 hores que sortirà de la Plaça del Mercat de Palma (davant del Tribunal Superior de Justícia).

La sentència

La pena més alta correspon a l'exvicepresident del govern i líder d'ERC Oriol Junqueras, 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta.

El segueixen els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, amb penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta. A tots quatre els han condemnat per un delicte de sedició en concurs medial a més d'un delicte de malversació de fons públics.

L'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell, ha estat condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó, i 11 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta per sedició.

Els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull a 10 i 6 mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta també per sedició i malversació.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, a 9 anys de presó per sedició i el mateix temps d'inhabilitació absoluta.

Per als altres tres exconsellers, Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, que no estaven en presó preventiva, els han condemnat a penes menors per desobediència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.