Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern a reprovar el ministre Ábalos per les seves declaracions sobre el descompte de resident

33991

El Parlament ha aprovat aquest dimarts, durant la Comissió d'Hisenda i Pressupostos, instar el Govern a reprovar el ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, per unes declaracions en què vinculava el nivell de renda amb l'ús del descompte en el transport el 75 per cent per als residents a les Balears, després de l'aprovació d'una Proposició no de Llei (PNL), presentada per MÉS.

Segons ha detallat el Parlament en un comunicat, la iniciativa ha estat presentada per la diputada de MÉS, Joana Aina Campomar, mitjançant la defensa de cinc punts que han estat aprovats mitjançant diferents votacions.

Així mateix el primer dels apartats de reprovació del ministre per «qüestionar el dret dels residents a les Illes a la compensació de la insularitat» ha estat aprovat amb nou vots a favor i quatre en contra (PSIB).

El segon apartat que insta el Ministeri de Foment a «implantar instruments efectius per a frenar l'increment del preu dels bitllets d'avió» entre les Illes i la península ha estat aprovat amb 12 vots a favor i una abstenció (Ciudadanos).

Pel que fa al tercer apartat, que insta el Govern espanyol a desenvolupar un Règim Especial de les Balears, ha estat aprovat per unanimitat.

El quart punt que demana al Govern posar aquesta PNL en coneixement de l'Agència de Protecció de Dades perquè iniciï, si cal, una investigació en relació a «un ús no autoritzat de les dades de la renda dels residents», també ha estat aprovat amb el suport de tots els grups.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.