Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell oferirà tallers de rap en català per a joves per fomentar la integració lingüística

33957

La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha anunciat aquest dilluns que el Catàleg d'Activitats Culturals de la institució insular s'incrementa amb 59 activitats noves de diferents disciplines artístiques. Entre aquestes, s'inclou, «per primera vegada», un taller de rap en català per a joves, «com a activitat d'integració lingüística».

La també consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha explicat que també s'habiliten un total de 800.000 euros perquè els ajuntaments de l'illa puguin contractar algunes de les activitats ofertes. Tal com ha explicat, «l'oferta inclou un ventall de projectes de qualitat» de teatre, dansa, música, art de carrer, cinema, exposicions, rutes culturals, cicles de conferències i activitats per al foment de la lectura, entre altres.

D'altra banda, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha explicat que la convocatòria d'enguany preveu uns «tràmits més senzills per a fer la sol·licitud i per a justificar les despeses», i ha detallat que «el pressupost es reparteix entre els ajuntaments segons el nombre d'habitants».

El termini per a sol·licitar els doblers finalitza el 24 d'octubre i les activitats hauran de fer-se abans del 30 de juny de 2020. Entre les novetats del catàleg, Pastor, ha destacat els projectes que tenen a veure amb el foment de la lectura «que es dirigeixen principalment a les biblioteques municipals», que, segons ha dit, «són epicentres culturals dels municipis on la informació i la literatura estan a l'abast de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.