Setmanari d'informació local - 138 anys

Convocats els primers Premis Voluntariat de les Illes Balears

33897

Aquest divendres el Consell de Govern s’ha donat per assabentat de la convocatòria dels primers Premis Voluntariat Illes Balears 2019, un projecte que impulsa la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització per mitjà de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.

Els Premis tenen com a objectiu sensibilitzar la societat respecte dels valors del voluntariat i possibilitar, afavorir i reconèixer les seves activitats. És un projecte que depèn de la Direcció General de Participació i Voluntariat, i consta de dues convocatòries diferenciades, que s’obriran el pròxim 16 d’octubre.

D’una banda, es convoquen els Premis Voluntariat, que s’atorgaran en règim de concurrència competitiva i que consten de quatre categories per a projectes de voluntariat duits a terme a les quatre illes en els darrers dos anys: Premi Olivera 2019 (Mallorca), Premi Tamarell 2019 (Menorca), Premi Estepa 2019 (Eivissa) i Premi Savina 2019 (Formentera).

Cadascun d’aquests guardons està dotat amb 3.000 €. Hi poden optar les entitats privades sense ànim de lucre que estiguin legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents, que estiguin integrades per persones voluntàries i que duguin a terme les seves actuacions, en tot o en part, mitjançant programes de voluntariat a les Illes Balears.

Els projectes que es presentin seran analitzats per una comissió avaluadora formada per un representant de la Direcció General de Participació i Voluntariat, un representant de cada consell insular, tres representants de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB) i un membre de la UIB.

Aquesta Comissió avaluarà els projectes presentats sobre la base de la qualitat del programa —metodologia, funcions dels voluntaris, coordinació, seguiment i avaluació del projecte—, així com el nombre de persones voluntàries implicades, la formació que han rebut, la difusió i repercussió del programa i el treball en xarxa amb altres entitats de voluntariat, entre altres criteris.

El període de presentació de projectes serà del 16 al 27 d’octubre de 2019.

D’altra banda, també s’atorgarà un màxim de dues mencions honorífiques a entitats de voluntariat que duguin a terme la seva activitat a les Illes Balears i dos reconeixements a la trajectòria professional de persones lligades al món del voluntariat a la nostra comunitat.

Per determinar aquestes mencions i reconeixements, s’impulsarà un procés participatiu en el qual la ciutadania podrà proposar candidatures a través de la pàgina web de la Direcció General de Participació i Voluntariat: participaciociutadana.caib.es

Les propostes han d’anar acompanyades de l’argumentari corresponent que n’avali la menció i/o el reconeixement. La presentació de candidatures i argumentaris romandrà oberta des del 16 d’octubre fins al 3 de novembre de 2019. Posteriorment, un jurat format de manera paritària entre membres de l’Administració i les entitats del món del voluntariat les avaluarà.

Els Premis Voluntariat IB 2019 es lliuraran en un acte públic el 5 de desembre de 2019, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.