Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 6.330 places turístiques a Eivissa no estan registrades

33891

Un total de 6.330 places d'habitatges turístics a Eivissa, des del 2012, no han pogut registrar-se encara, el que vol dir que queden 863 expedients per revisar, segons s'ha explicat en la cinquena edició del Congrés d'habitatges turístics d'Eivissa que s'ha celebrat al Centre Cultural de Jesús.

En aquest sentit, el Consell d'Eivissa demanda que la llei turística de les Balears atorgui a l'administració els mecanismes legals per a poder complir la llei més enllà de la inspecció i la sanció. Així, la institució ha declarat que validarà totes les sol·licituds pendents per a després procedir a la seva inspecció.

Un altre dels assumptes destacats en aquesta trobada ha estat que l'oferta d'habitatge turístic ha abaixat a les Balears un 26 % entre 2016 i 2018, una dada que el president de Fevitur, Tolo Gomila, explica perquè molts propietaris «no han pogut legalitzar els seus habitatges ja que l'administració no té els mecanismes legals per a això».

A més, ha assenyalat que la rendibilitat d'aquests habitatges «ha abaixat considerablement perquè el flux turístic de l'illa ha disminuït en els darrers tres anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.