Setmanari d'informació local - 138 anys

Squema, el centre psicològic de referència a Girona on trobar suport davant qualsevol problema emocional

Els seus professionals estan especialitzats en psicologia d’adults, teràpies de parella i psicologia infantil i juvenil

33889

Sovint patim situacions que ens resulten difícils de gestionar, com per exemple conflictes amb la parella, problemes a la feina o un desajust emocional que ens preocupa i ens obliga a buscar solucions. Trobar un bon equip de professionals és possible gràcies al centre Squema de psicòlegs Girona, un centre de referència a la ciutat que treballa amb professionals qualificats i especialitzats en diversos àmbits de la salut. Entre ells, la psicologia d’adults i la psicologia infanto-juvenil, a més de realitzar teràpia de parella, tot des d’un enfocament cognitiu-conductual basat en l’evidència científica.

La teràpia psicològica en nombroses ocasions és necessària per superar qualsevol entrebanc de la vida que no sabem com gestionar. Precisament amb aquesta idea base treballen els professionals d’Squema a partir d’una atenció personalitzada, que ofereixen proporcionant tant teràpia psicològica presencial a la consulta com a domicili, a més d’apostar per les noves tecnologies i facilitar la psicoteràpia en línia mitjançant vídeo-trucada.

Quins tractaments puc trobar a Squema?

Al llarg de la vida una persona pot requerir suport psicològic en nombroses ocasions. És important que el tractament dels diferents problemes psicològics sigui totalment personalitzat, especialitzat i creant un vincle de confiança i de col·laboració amb els pacients per tal que es pugui generar un trasllat positiu d’informació. A més, cal tenir en compte que un bon tractament pot ajudar a prevenir altres problemes psicològics derivats que poden sorgir amb el pas del temps.

Els diferents problemes psicològics que tracten a Squema són l’ansietat, la depressió, els trastorns de conducta alimentària, les addiccions o les fòbies. A més, ajuden les persones a afrontar alguns problemes de la vida quotidiana com l'estrès, les pèrdues i el dol, el desgast laboral, la dependència emocional, la millora de l’autoestima, el creixement personal o els conflictes familiars o de parella. Un bon tractament psicològic ha de partir d’una correcta avaluació, de la definició dels objectius terapèutics i d’un correcte diagnòstic per tal que cada persona pugui entendre quins són els factors associats a l’origen i al manteniment del problema.

Un cop completada aquesta fase, un tractament personalitzat és indispensable. En aquest el pacient s’ha de comprometre a participar activament de les activitats terapèutiques que es plantegen durant les sessions. Posteriorment, l’aprenentatge en la previsió dels factors de risc i de les estratègies per afrontar les possibles recaigudes, serà crucial pel manteniment del benestar de la persona. L’objectiu d’Squema Psicòlegs consisteix a millorar la salut emocional dels qui acuden a la recerca de suport, així com el seu benestar personal i la seva qualitat de vida, sense haver de recórrer a tractaments farmacològics.

Les teràpies infantils poden ajudar en la prevenció de possibles problemes psicològics en el futur

Antigament les teràpies infantils eren residuals i només s’assistia a un psicòleg infantil en casos extrems que requerien l’ajuda d’un professional. Actualment, aquesta pràctica s’ha democratitzat en gran manera gràcies a un clar avenç de la societat, cada cop més oberta en aquest sentit. I és que l’ajuda d’un professional de la psicologia durant la infantesa i l’adolescència pot contribuir a la prevenció de possibles problemes psicològics en l’etapa adulta.

La situació familiar és crucial per al benestar dels infants, que poden resultar afectats per les circumstàncies del seu entorn. En casos en els quals els pares tenen una mala relació, es recomana que puguin acudir a una teràpia de parella per reorientar la situació i contribuir a fer que els fills puguin créixer en un entorn favorable i lliure de factors de risc.

La gestió emocional en els més petits és fonamental, atenent que els nens i les nenes a vegades no poden comprendre determinades situacions i no obtenen resposta davant circumstàncies complicades que poden constituir factors de risc per a la seva salut emocional. Per exemple, davant la separació dels pares, molts infants necessiten suport perquè no poden gestionar-la adequadament. En altres casos els infants i adolescents poden patir ansietat, incomprensió, insomni, temors, assetjament escolar i altres problemes que requereixen una atenció que només un professional especialitzat els pot proporcionar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.