Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca aprova la declaració d'Estat d'Emergència Climàtica

33879

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la moció per a declarar l'Estat d'Emergència Climàtica a l'illa a proposta del PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca i que també ha comptat amb el vot favorable del PP i El PI. Segons ha informat la institució insular, amb aquesta declaració, Mallorca es «posa al capdavant en la defensa de mesures per a pal·liar el canvi climàtic, com ja s'ha fet en altres territoris».

Així mateix, una vegada aprovada la moció, el Consell també es compromet a implementar els «canvis pertinents» per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb caràcter «urgent o prioritari», i impulsar la creació d'una Comissió d'Emergència Climàtica per a garantir el compliment d'aquesta.

Més concretament, es reforçarà la reducció progressiva en la generació de residus, la conscienciació social per a «anar cap a una societat sostenible», la necessitat d'implantar l'economia circular en tota mena d'àmbits socials i econòmics i les accions per a garantir una illa més neta i ecològica.

El conseller del PSIB i portaveu del grup en el Consell, Andreu Alcover, ha considerat que és una declaració «amb molt de valor i que fa 13 o 14 anys ningú hauria plantejat». «Obre un camí positiu, és una qüestió que afecta a tothom i sobre el que cal actuar», ha afegit Alcover. L'actuació es materialitzarà, ha explicat, «en futures polítiques, contemplades totes en els 'Acords de *Raixa i que es faran efectives en futures decisions de l'equip de govern del Consell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.