Setmanari d'informació local - 138 anys

Declarat a Alcúdia el refugi de fauna privat més gran de Mallorca

33845

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha assenyalat que després de la recent autorització, per part del Consell de Mallorca, de l'ampliació del refugi de fauna de Can Bauma, a Alcúdia, aquest passa a ser «el refugi privat més gran de Mallorca».

Des del GOB, que al costat dels propietaris promou aquest refugi pròxim a l'Albufera, han explicat que va ser declarat en 2017 amb 75 hectàrees, i que ara s'ha ampliat amb diverses parcel·les veïnes fins a arribar a un total de 388 hectàrees.

El refugi està format fonamentalment per zona forestal, ocupada per muntanya coberta de pineda, encara que inclou també algunes zones de cultiu i l'abocador de cendres d'Es Murterar.

Segons assenyalen, després de l'ampliació, el refugi pot arribar a «jugar un paper important en la recolonització de la zona d'Alcúdia per part de la milana, espècie en perill d'extinció que trobarà un hàbitat molt adequat». A més, oferirà refugi a altres espècies, contribuint a millorar les poblacions de fauna.

Amb aquest, són ja 51 els refugis de fauna declarats a Mallorca promoguts pel GOB. Existeixen també una vintena més de refugis declarats en finques públiques, promoguts per l'administració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.