Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern estudia fórmules de liquiditat per als hotels que no impliquin el retorn de l'ITS

33843

El Govern estudia, actualment, noves fórmules per a «garantir» liquiditat econòmica de les empreses de les Balears afectades per la fallida de Thomas Cook,generalment hotels, que no impliquin el retorn de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) a les empreses afectades, després de l'oposició de MÉS a aquesta mesura.

Així ho ha indicat el portaveu de MÉS per Menorca, Josep Castells, després de la Junta de Portaveus del Parlament, on ha detallat, que el conseller de Turisme del Govern, Iago Negueruela, estudia altres vies per a pal·liar els afectes d'aquesta fallida.

En aquest sentit, tant MÉS per Menorca, com MÉS per Mallorca han demanat al conseller que els crèdits a aquestes empreses s'habilitin mitjançant un pressupost propi. Així, Castells ha demanat, a més, que aquestes ajudes estiguin condicionades a uns compromisos de «sostenibilitat i retorn social», per part de les empreses beneficiàries.

Des de MÉS han argumentat que les línies de crèdit del Govern que es destinin a les empreses afectades no haurien de comprometre la naturalesa de l'Impost de Turisme Sostenible, que va ser concebut per a pal·liar els efectes del turisme sobre el Medi Ambient.

Per part seva, el portaveu de la formació El PI al Parlament, Jaume Font, ha explicat que, durant el ple del pròxim dimarts, la seva formació interpel·larà al Govern per a conèixer si van modificar el pla d'ajudes anunciat recentment per l'Executiu, per a les empreses afectades pel cessament d'operacions de Thomas Cook. A més, Font ha acusat els responsables de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca d'actuar per «interessos partidistes» i de no tenir en compte «el sofriment» de les persones de les Balears que es veuen afectades per aquesta crisi.

Per part seva, el portaveu adjunt del PP al Parlament, Antoni Costa, ha recordat que des del PP han expressat «la seva reticència» a aquesta mesura que planteja el Govern, argumentant que no comparteixen aquesta fórmula i que, a més, no l'entenen des d'un punt de vista legal. Així, Costa ha indicat que des de la seva formació aposten per suspendre l'ITS, provisionalment, fins al mes de maig, en entendre que aquesta fórmula seria més eficaç.

Per part seva, el portaveu del Podem al Parlament de les Balears, Alejandro López, també ha explicat que des de la seva formació han demanat a la Conselleria que busqui fórmules per a pal·liar els efectes d'aquesta fallida, «que s'ajustin al seu projecte polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.