Setmanari d'informació local - 138 anys

Més del 25 % dels cotxes de les Balears no té distintiu mediambiental

33839

El 26,2 per cent del parc actual de turismes i tot terrenys de les Balears no té distintiu mediambiental, el que significa que engloba principalment els vehicles més antics -models de gasolina anteriors al gener de 2000 i dièsel anteriors a 2006-.

Així es desprèn de les dades publicades per la Direcció General de Trànsit recollides per Faconauto i que determinen també que un altre 29 per cent té l'etiqueta B, corresponent a vehicles més vells, ja que correspon als turismes de gasolina matriculats a partir del gener de 2000 i del gener de 2006 per als dièsel.

Per la seva banda, l'etiqueta C agrupa el 33,2 per cent del total del parc, i és on es troben els turismes de gasolina matriculats a partir del gener de 2006 i dièsel a partir de 2014.

Els vehicles amb etiqueta ZERO, per la seva banda, que són els elèctrics principalment, només representen el 0,1 per cent del parc i els d'etiqueta ECO, híbrids, aconsegueixen al 0,8 per cent del total.

Faconauto ha indicat en una nota de premsa que aquestes xifres posen de manifest «el greu problema» que pateix l'automoció a l'Estat espanyol per l'antiguitat del seu parc i ha advertit sobre el seu impacte mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.