Setmanari d'informació local - 138 anys

El Servei de Vigilància detecta més de 8.000 embarcacions fondejades sobre posidònia aquest estiu

33781

El Servei de Vigilància de la Posidònia ha comprovat aquest estiu, entre els mesos de maig i setembre, l'ancoratge i la cadena a un total de 86.207 embarcacions a les Balears i ha determinat que, d'aquestes, 8.504 estaven mal fondejades -un 9, 86 per cent del total-, pel que han hagut de ser reubicades.

Així ho ha informat aquest dilluns el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, en roda de premsa, qui ha afegit que els agents de l'àrea, els que tenen competència sancionadora juntament amb la Guàrdia Civil, han realitzat un total de 123 sortides de vigilància i han aixecat 130 actes per aquesta pràctica, davant de les 42 obertes de la darrera temporada.

Cal recordar que la tasca dels Agents de Medi Ambient és complementària al servei de vigilància i que aquests actuen per iniciativa pròpia o bé per advertències rebudes al servei d'Emergències 112 d'embarcacions mal fondejades. En aquesta temporada, l'actuació dels agents s'ha ampliat i han arribat fins a la costa de la Serra de la Tramuntana.

Pel que fa al balanç d'estiu del Servei de Vigilància, Mir ha explicat que s'han dut a terme un total de 121.246, s'ha informat a 16.430 patrons de forma aleatòria i s'ha assessorat a 10.104, a més de l'esmentada comprovació d'ancoratge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.