Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova planta de Tirme permetrà un tractament més «eficient» de la matèria orgànica segons el Consell

33733

La nova planta del Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme) permetrà un tractament més «eficient» de la matèria orgànica, segons ha indicat aquest divendres la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, Ribot ha visitat aquest divendres les instal·lacions del servei públic a Son Reus, on ha detallat que des de Tirme treballen en una línia que proporciona un compost de molta qualitat i que s'utilitza per al camp mallorquí. Així mateix, des del Consell han indicat que en aquesta nova línia de treball s'estan ultimant les proves perquè la nova planta de Tirme entre en funcionament.

D'altra banda, des de la institució insular han explicat que aquesta modernització en el tractament de residus ha permès que la planta d'Ariany hagi deixat de rebre llots i els seus veïnats hagin deixat de sofrir les molèsties d'aquesta matèria. Així, està previst que aquesta tecnologia s'utilitzi en totes les plantes de tractament de residus.

Actualment, el 61 per cent dels residus que s'incineren en la planta de Tirme pertanyen a matèries reciclables que es podrien reutilitzar si s'haguessin separat. En aquest sentit, la consellera ha declarat que des del Consell treballen per a «conscienciar a les persones de la importància de la separació en origen», perquè el procés de reciclatge es pugui dur a terme de forma més efectiva.

El Consell potenciarà la reutilització d'aparells elèctrics

D'altra banda, el Consell de Mallorca, ha indicat que estudiarà fórmules de col·laboració la fundació 'Deixalles' per a la reutilització d'aparells elèctrics i electrònics, després que la consellera Ribot s'hagi reunit amb la directora de la fundació Xesca Martí.

Així, Martí ha argumentat que «la reutilització d'aparells elèctrics té dos vessants: la purament laboral i la mediambiental». En aquest sentit, ha explicat que un total de 800 persones que han passat per la fundació 'Deixalles' han estat integrades en el món laboral ordinari. Així mateix ha afegit que de la memòria de l'any 2018 es desprèn que el 80 per cent de les persones integrades en la fundació procedeixen de col·lectius vulnerables i un 69 per cent ha rebut suport social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.