Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort iniciarà les actuacions previstes en el Pla de risc de sequera per a situacions de pre-alerta

33729

L'Ajuntament de Palma ha constituït aquest divendres el Comitè de sequera, un òrgan previst en el Pla de risc de sequera de Cort i que ha acordat iniciar les actuacions previstes davant situacions de pre-alerta com la que hi ha actualment.

Segons ha informat Cort, al capdavant del Comitè es troba el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, qui ha recordat la importància d'estalviar aigua i de dur a terme una gestió sostenible d'aquest recurs.

En aquest sentit, ha assenyalat que és necessari estar preparat davant una situació de sequera i no oblidar fer un bon ús de l'aigua sempre. A més, ha apuntat que des d'Emaya es treballa per a gestionar les reserves d'aigua amb criteris de sostenibilitat, «potenciant la reducció del consum i la reutilització». Així mateix, el Comitè compta amb representació d'Emaya, de l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat, l'àrea de Seguretat Ciutadana i de Comunicació de l'Ajuntament de Palma.

Després de la seva constitució, aquest òrgan ha acordat revisar el Pla que es va aprovar en l'anterior situació de sequera en 2016. D'aquesta manera, s'analitzaran les mesures que es varen prendre en aquest moment (com el canvi de sistemes d'aixetes de moltes infraestructures municipals o l'increment del reg amb aigua regenerada) i les que s'haurien de prendre en aquest moment.

De la mateixa manera, es revisarà el Pla de Comunicació de la situació de sequera. En aquest sentit, i com primera mesura, es contactarà amb els principals consumidors d'aigua del municipi (el mateix ajuntament, port, aeroport, centres sanitaris...) per a comunicar la situació de pre-alerta i demanar la seva col·laboració. Actualment, les mesures d'estalvi d'aigua són voluntàries. No obstant això, cal assenyalar, que podrien passar a ser d'obligat compliment si s'entra en situació d'alerta per sequera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.