Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol es compromet a demanar l'oficialitat del català a la Unió Europea

33727

La presidenta del Govern, Francina Armengol, instarà al Govern espanyol a oficialitzar el català a l'Estat espanyol i, també, sol·licitar-ho a la Unió Europea (UE), segons han informat des de Plataforma per la Llengua aquest divendres.

L'entitat ha explicat que així li ho ha traslladat Armengol al seu president, Òscar Escuder, en una audiència celebrada en el Consolat de Mar i en la qual, a més, «s'han abordat els compromisos que els partits que formen el Govern varen signar amb la Plataforma durant la campanya electoral».

Més concretament, aquests compromisos tenien l'objectiu de «millorar la situació de la llengua catalana i els drets dels seus parlants» i, entre ells, es contemplava «garantir el dret d'atenció en català, la recuperació de la reciprocitat completa dels mitjans audiovisuals en català i el desenvolupament mitjançant un decret que asseguri com a mínim un itinerari en català en cadascun dels estudis universitaris», entre altres.

D'altra banda, Escuder i Armengol han acordat «continuar treballant conjuntament» pel foment del català, per la qual cosa el Govern «estudiarà la proposta d'un conveni transversal i interdepartamental». Finalment, Òscar Escuder ha demanat a Armengol que es reprengui i s'apliqui de «manera efectiva» la Declaració de Palma que varen signar en 2017 els consellers de Cultura de Catalunya, la Generalitat Valenciana i les Illes Balears, per a «enfortir els vincles i la circulació cultural entre aquests territoris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.