Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Cort comença una campanya per a engrescar les dones a presentar-se a les noves places de Policia Local

33719

L’Ajuntament de Palma inicia aquest divendres una campanya a les xarxes socials mitjançant un vídeo i altres suports digitals per a informar de la convocatòria de 101 places de Policia Local i engrescar les dones a presentar-se. Cal recordar que, tal i com estipulen les bases de la convocatòria selectiva per a cobrir les places de Policia Local aprovades a l'oferta publica 2019, un 40 % de les places s’han de reservar per a dones.

El vídeo està protagonitzat per Laura, una agent en actiu de la Policia Local que explica la seva experiència i les motivacions i avantatges que guien el seu dia a dia fent feina als carrers i barris de Palma.

Les bases d’aquesta convocatòria amb la corresponent reserva de places fou aprovada per unanimitat dels sindicats a finals del juliol passat i es tracta de la primera convocatòria de tot l’Estat on es realitza aquesta reserva del 40 % per a dones.

Amb la reserva del 40 per cent de places per dones l’Ajuntament de Palma compleix amb el que estableix la Llei 4/2013 de Coordinació de policies de les Illes Balears així com el Pla d’Igualtat del personal de l’Ajuntament de Palma 2018-2021. El marc jurídic dóna l’opció a l’administració a situar-se entre el 25 i el 40 per cent. En aquest cas l’Ajuntament de Palma s’ha acollit al màxim.

Actualment, només el 6 % de tota la plantilla de la Policia Local són dones. A l’escala bàsica, grup C i subgrup C1 hi ha un total de 593 agents, dels quals 536 són homes (el 90,36 per cent) i 57 dones (un 9,61 per cent). L’objectiu de la reserva del 40 per cent és anar revertint aquesta xifra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.