Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB reclama ensenyament «laic i en català» arran del conveni signat per Educació amb la Comissió Islàmica

33685

Davant la notícia que Educació ha signat un conveni amb la Comissió Islàmica d'Espanya pel qual un nombre màxim de deu centres docents de les Balears podran impartir religió islàmica el proper curs, la UOB es reafirma en la defensa de l'escola «laica i en català».

«Tal com hem rebutjat la imposició de la religió catòlica a l'ensenyament obligatori i a batxillerat, en aquest darrer cas dictada per la judicatura espanyola en contra del Govern, ens oposam que la religió islàmica s'imparteixi als centres educatius. L'escola ha de transmetre coneixements científics i estimular el pensament crític, mentre que el dogma de les religions s'ha de reservar a l'àmbit personal i familiar. La religió com a fenomen històric, per altra banda, ja s'estudia dins les ciències socials», ha remarcat la UOB.

Denuncien així mateix que el conseller March «dediqui el temps a signar acords públicament amb líders religiosos, mentre no mou un dit davant les xifres alarmants de l'ensenyament en català». Si la Conselleria anunciava el mes de maig que el 45,3 % dels alumnes acaben l'ensenyament primari amb un nivell baix o molt baix d'expressió oral en català, ara la UIB ha informat que només un 77,5 % de les proves de selectivitat s'han fet en català, és a dir 1,5 punts menys que l'any passat i 5,1 menys que el 2014.

La UOB reclama, des de principis de la legislatura anterior, que Educació faci un diagnòstic de l'ensenyament en català, verifiqui el compliment del decret de mínims i prepari els docents per a l'ensenyament amb alumnat no catalanoparlant, tant dins la formació universitària com a la permanent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.