Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB acull el III Congrés Internacional de l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes

33679

Del 2 al 4 d’octubre té lloc, a l’edifici Ramon Llull del campus universitari de la UIB, el III Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC), organitzat en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.

L’AJILLC va començar el 2017, amb el primer congrés internacional a la Universitat de València i amb la previsió d’organitzar-lo cada any a una seu diferent. L'any 2018 es va fer a la Universitat de Lleida i, per a enguany, es va proposar la UIB com a seu del III CIAJILLC. L’objectiu és estimular la investigació, la publicació i la divulgació de les recerques vinculades a llengua i literatura posant en contacte investigadors de filologia catalana.

Durant tres dies el congrés reuneix professors i investigadors de la UIB i d’altres universitats per posar al dia de l’actualitat de la investigació en Filologia Catalana, a través de ponències i taules rodones amb els grups de recerca actius de la Universitat. Des de la UIB, destaquen la participació de la doctora Mercè Picornell (LiCET), la doctora Maria del Mar Vanrell (GRESIB), el doctor Jaume Guiscafrè (Greib), Ivan Costa, membre de l'organització i del grup de recerca LITERCAT, i de les doctores Rosa Calafat i Alba Milà. De l’àmbit internacional, hi participen Alice Hagopian i Andrea Pereira Rueda, de la Universitat Paul Valéry (Montpellier), entre d’altres.

A més, l’AJILLC ha organitzat una glosada, a càrrec de l’Associació de Glosadors de Mallorca, i un concert de música en directe del grup Ca Rater.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.