Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 200 persones assisteixen a l'acte a favor dels drets lingüístics i en suport a Paula Rotger

33671

El centre Cotoner d'Esporles ha acollit aquest dimecres un acte per reivindicar els drets lingüístics dels catalanoparlants a Mallorca i, concretament, de suport a Paula Rotger, que ha comptat amb la presència de més de 200 persones.

A l'acte hi han participat més de 200 persones, entre les quals han assistit la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el diputat del Parlament, Miquel Ensenyat; la secretària autonòmica, Agustina Vilaret; la Directora General de política lingüística, Beatriu Defior i la batlessa d'Esporles, Maria Ramon i la mateixa Paula Rotger qui ha protagonitzat l'acte central amb un parlament a favor dels drets lingüístics.

El cantautor Marcel Pich, Maribel Servera, Cati Eva Canyelles i Alícia Olivares han estat els encarregats de musicar la trobada reivindicativa. Seguidament, ha intervengut el coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí.

Cal recordar que Paula Rotger va patir una discriminació per raó de llengua i com a conseqüència d'haver-la denunciat, va rebre dues denúncies de la Guàrdia Civil, una davant l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i una altra davant la delegació del Govern espanyol a les Illes Balears. Ella, però, no va acotar el cap i va declarar a aquest portal que «estic disposada a arribar fins al final. Fins que es demostri la veritat». L'Obra Cultural Balear, per la seva banda, va demanar a Aena la publicació del vídeo del control de seguretat on varen succeir els fets.

Després d'això Aena ha sancionat 30 dies i ha retirat l'acreditació per al seu lloc de feina a Paula Rotger, la treballadora que va denunciar que un Guàrdia Civil l'havia maltractada pel fet d'haver-s'hi dirigit en català el passat mes de juny. Això implica l'impediment d'accedir al seu lloc de treball, a més de la suspensió de sou durant un mes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.