Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell ja ha sol·licitat formalment al Govern espanyol les subvencions per les inundacions de Llevant

33647

El Consell de Mallorca ja ha formalitzat la sol·licitud per a rebre les ajudes que ha de concedir l’executiu espanyol pels danys ocasionats per la torrentada del 9 d’octubre de 2018 i que va afectar els municipis de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, Son Servera, Manacor i Capdepera.

L’Estat es va comprometre a sufragar el 50 % del cost dels projectes de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions públiques, de titularitat dels municipis afectats o de les carreteres del Consell de Mallorca, que va ser la institució que més va invertir per fer front a les despeses ocasionades pels desperfectes patits a la xarxa viària i als ponts.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que «hem estat àgils a l’hora de presentar tota la documentació que es requeria per a la subvenció i, a partir d’ara, estarem molt atents que el ministeri respongui de manera ràpida i positiva, ja que no pot ser d’una altra manera».

Sevillano ha destacat que «davant situacions de catàstrofe com la que es va produir a Sant Llorenç ara fa un any, les administracions han de donar solució als problemes de la gent de manera immediata. El Consell va fer i continuarà fent aquesta tasca. Confiam que el ministeri faci el mateix».

Les inundacions que varen afectar el llevant mallorquí ara fa un any varen obligar a tallar el trànsit a desset carreteres. En total, la institució insular va assumir vint-i-tres actuacions a les vies afectades. El cost total de les obres va ser de 23.421.990 d’euros. En concret, el Consell de Mallorca ha de rebre del Govern espanyol 11.710.995 d’euros; Sant Llorenç des Cardassar, 6.802.384; Artà, 692.029 euros; Manacor 673.365, Capdepera, 450.362 i Son Servera, 161.232.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.