Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen a Cort un referèndum sobre el futur de les terrasses a la ciutat

33639

La plataforma 'Sí a les terrasses' -impulsada per Restauració Mallorca i liderada pels empresaris de la Llotja- ha sol·licitat aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma que dugui a terme un referèndum popular sobre el futur de les terrasses.

Així s'han expressat durant una roda de premsa en la qual han assegurat que molts de veïnats «volen les terrasses perquè, entre altres coses, són els nostres millors clients i l'Ajuntament no pot apropiar-se de la veu dels ciutadans perquè els restauradors també som ciutadans».

Segons aquesta plataforma, sota «l'aparent interès» de Cort per preservar el descans dels veïnats, el Consistori «està desenvolupant un reglament que acabarà, no només amb centenars de bars i restaurants, sinó que acabarà amb un model de ciutat i convivència en el qual privarà als ciutadans de gaudir dels nostres carrers i places», ha declarat el president de Restauració Mallorca, Alfonso Robledo.

«No és un capritx, és una crida d'auxili, una mesura de supervivència», ha insistit abans que la plataforma hagi afegit que no contemplen que Cort rebutgi aquesta votació, ja que «els seus governants formen part de partits que fan gala i fan bandera de les consultes populars».

Segons han indicat, l'Ajuntament «està impulsant un procés de centrificació que suposa posar fi a la vida als carrers per a convertir la ciutat en un gran centre comercial, un ressort només per a grans marques multinacionals que volen un local en ple centre per a promocionar la seva imatge davant els ulls dels milions de turistes que ens visiten». «Si seguim així l'Ajuntament acabarà matant la ciutat amb horaris restrictius que obliguen a tancament dels bars i això suposa l'acomiadament de centenars de treballadors del sector de la restauració», han opinat.

D'altra banda, han recordat que La Llotja no és considerada zona de marxa i que la seva principal activitat són els bars i restaurants «als quals la nova normativa de Cort els obliga a tancar, en plena temporada turística», a les 23.00 hores, amb el que, segons afegeixen, a partir de les 21.30 hores, «ningú pot asseure's a sopar perquè a la mitja hora cal començar a recollir taules i cadires».

Finalment, han remarcat que els restauradors respecten el descans dels veïnats, i «les terrasses són perfectament compatibles amb el silenci i el respecte als veïnats i, si hi ha algun establiment que no compleixi, nosaltres serem els primers a exigir mesures contra aquest local perquè si algú no compleix, ens perjudica a tots», han resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.