Setmanari d'informació local - 138 anys

GxF critica que el Govern «no s'hagi compromès» a garantir el ferri de les 6 del matí entre les Pitiüses

33637

El Govern no s'ha compromès a garantir el ferri de les 06.00 hores entre Formentera i Eivissa, segons ha lamentat la diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, qui ha interpel·lat al conseller de Mobilitat i Urbanisme, Marc Pons, sobre política del Govern en transport marítim.

Tur ha lamentat que el conseller tampoc s'hagi compromès a garantir el ferri de tornada a Formentera a última hora de la nit. La diputada ha exigit que «d'una vegada es puguin abordar d'una manera àmplia les conseqüències en l'àmbit ambiental, de serveis i d'imatge turística» de la falta de regulació i desenvolupament de la Llei de Transport Marítim aprovada en 2010 i que «deu anys després» encara espera el Decret.

Així mateix, ha demanat que en cas de conflicte prevalguin els interessos dels ciutadans i no de navilieres i altres actors. Entre altres coses, Tur ha reclamat en la interpel·lació un ampli ventall d'horaris durant tot l'any quant a trajectes marítims, la reducció del nombre de sortides simultànies o un transport marítim accessible i de baix impacte quant al consum energètic.

Davant la «falta de concreció» de Pons, Tur ha anunciat que presentarà una moció per a forçar una votació sobre el tema en el termini de dues setmanes.

Pons, «convençudíssim» de l'aprovació del Decret

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha assegurat que està «convençudíssim» que tirarà endavant el Decret de transport marítim. «Ja està treballat. Ara hi ha nous actors i cal cercar un acord, que és molt complicat», ha afirmat Pons, recordant que és el compromís adoptat pel Govern, que compta ja amb l'informe de l'Advocacia de la Comunitat que els sol·licita ajustar una sèrie de coses. Així, ha confiat a trobar el «punt de trobada» que possibiliti l'aprovació del Decret.

Pons ha reconegut que encara no ha tengut temps d'asseure's amb tots els actors, demanant a Tur que «no faci creure que no es va fer res la legislatura passada» amb relació a transport marítim. El conseller ha confirmat a més que hi ha «dificultats» amb l'aprovació del Decret perquè «les necessitats de cada Illa o dels sectors no són coincidents». També ha dit que la jurisdicció espanyola i europea complica la situació.

En la rèplica, Tur ha recordat els drets específics dels residents a Formentera recollits per la mateixa Llei de Transport Marítim i que no s'estan garantint, segons ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.