Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Castells a Armengol: «Si Paula Rotger hagués estat discriminada per un motiu que no fos la llengua, vostè hagués estat la primera en posar-se al capdavant de la protesta»

33629

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha demanat aquest dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, quines actuacions du a terme l'Executiu per a protegir les persones que veuen vulnerats els seus drets lingüístics.

«Hi ha un clima creixent a nivell de tot l'Estat d'animadversió i menyspreu cap a la llengua catalana que està donant lloc a una sèrie de situacions de discriminació que pateixen els ciutadans de les Illes Balears pel sol fet de parlar en català», ha exposat Castells.

A més, ha fet referència al cas de discriminació lingüística patit per Paula Rotger a l'aeroport de Palma. «Darrerament hem conegut el cas preocupant de Paula Rotger que s'enfronta a tot una sèrie de represàlies per part de les forces de seguretat de l'Estat pel fet d'haver emprat el català a l'aeroport de Palma». I ha remarcat que el Govern no pot ser indiferent. Per això, Castells li ha demanat a la presidenta quines mesures pensa prendre per a garantir aquests drets lingüístics i concretament si pensa posar en marxa l'Oficina de Drets Lingüístics.

Francina Armengol ha argumentat que el Govern està compromès en la defensa de «tots els drets dels ciutadans de les Balears» i que continuen treballant en aquesta línia. Sobre la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics ha explicat que la proposta es troba encara al consell consultiu.

Sobre el cas concret de Paula Rotger ha explicat que va ser atesa per part de la secretaria autonòmica de Política Lingüística. «Per tant, tots els drets són garantits», ha remarcat Armengol.

El menorquinista li ha respost amb contundència: «Si Paula Rotger hagués estat discriminada per qualsevol altre motiu que no fos la llengua, vostè hagués estat la primera en posar-se al capdavant de la protesta». «Pens que hem de donar la importància que pertoca a les discriminacions per llengua», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.