Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra els megacreuers insta les institucions a declarar una moratòria

33607

Una delegació de les entitats que conformen la Plataforma contra els megacruers ha registrat aquest dilluns de manera oficial la proposta de moratòria en la contractació d'aquest tipus de creuers en la seu de l'Autoritat Portuària de les Balears, el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Així ha informat aquest dilluns Iniciatives XXI, que han explicat que la moratòria insta a les autoritats a posar «en pausa» la contractació de creuers i megacruers en el port de Palma, fins a tenir dades «rigoroses i independents» del seu impacte ambiental, social, econòmic i sobre la salut pública.

Des d'Iniciatives XXI han manifestat que la proposta de moratòria arriba a les portes del mes d'octubre, «el més intens quant a activitat crucerística amb 83 creuers programats, on durant 15 dies del mes hi haurà tres o més creuers atracats en el Port de Palma», han assegurat.

Emergència climàtica

Des d'Iniciatives XXI han recordat que el Govern ha posat en marxa el procés de declaració d'emergència climàtica segons el qual, abans del 2 d'octubre els departaments autonòmics hauran d'especificar quines mesures concretes adoptaran sobre aquest tema.

Precisament, han recordat que Cort va emetre la setmana passada un Bàndol Municipal en el qual manifesta la urgència «d'emprendre accions contra el canvi climàtic». En aquest sentit, la Plataforma contra els megacruers ha declarat que espera que aquests anuncis institucionals «venguin acompanyats de mesures concretes amb relació a l'activitat dels megacruers».

Per aquest motiu han instat a les institucions a estudiar l'impacte dels megacruers en la salut, l'economia i el medi ambient i a limitar el trànsit d'aquest tipus de bucs i el model de turisme que proposen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.