Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament d'Esporles expressa el seu suport a Paula Rotger i 'condemna' les discriminacions i agressions que ha patit

33567

L'Ajuntament d'Esporles ha aprovat per unanimitat, aquesta setmana, una declaració institucional «en defensa dels drets lingüístics i de suport a la ciutadana esporlerina Paula Rotger».

La declaració inclou un bloc de fets, un altre de fonaments de dret i un tercer bloc d'acords. Reproduïm íntegrament els acords:

«Primer. L’Ajuntament d’Esporles està compromès amb el dret de lliure elecció de llengua oficial per part de qualsevol ciutadà o ciutadana de les Illes Balears i amb la conservació i recuperació de l’ús social de la llengua catalana en aquesta comunitat.

Segon. L’Ajuntament d’Esporles condemna solemnement qualsevol discriminació contra qualsevol persona. En aquest sentit, manifesta tot el seu suport a la ciutadana esporlerina Paula Rotger quant als fets exposats.

Tercer. L’Ajuntament d’Esporles condemna igualment les agressions en els seus béns que ha patit la senyora Rotger.

Quart. L’Ajuntament d’Esporles sol·licita a AENA que faci públic el contingut del vídeo de seguretat relatiu a l’incident exposat, ja que podria aclarir els fets definitivament.

Cinquè. Aquest Ajuntament dóna suport a les persones que volen fer valer el dret a utilitzar la llengua catalana en qualsevol circumstància, a les Illes Balears, es posa a disposició de d’aquells que pateixin actes de discriminació per motiu de la llengua oficial amb què determinen comunicar-se.

Sisè. L’Ajuntament vol palesar la necessitat que tota la ciutadania, i de forma especial els servidors públics, s’impliquin en la defensa dels drets lingüístics legalment establerts, per tal d’afavorir un bon clima de convivència a la nostra comunitat.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.