Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort signa un protocol de bones pràctiques per a dignificar el treball dels artistes

33555

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la presidenta de l'Associació d'Artistes d'Arts Visuals, Alicia Llabrés, han signat el protocol de compliment del Codi de bones pràctiques amb el qual pretenen «dignificar el treball de l'artista, la llibertat de creació i expressió».

Així s'ha pronunciat Noguera durant l'acte, on també ha explicat que es dignifiquen els drets morals dels artistes. «Transparència, concurrència o drets econòmics de l'artista són alguns dels termes tan importants d'aquest protocol», ha declarat.

El protocol recull la necessitat de millorar els criteris en la gestió professional dels projectes que es duen a terme en aquest àmbit i expressen l'interès recíproc per a aplicar efectivament un codi de bones pràctiques professionals en les arts visuals. En concret, consta de 13 punts com la llibertat de creació i expressió, els drets morals de l'artista, la confiança, lleialtat i transparència o la difusió de l'obra de l'artista.

A més, recull aspectes com el contracte per escrit, els drets econòmics per l'explotació de l'obra, la remuneració econòmica, la producció artística i el suport a la recerca. També inclou la transparència, concurrència, o la creació de comissions de selecció professionals i retribuïdes, els patronats integrats per agents del sector i la comissió assessora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.