Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB: «El tancament de l’espai aeri a Eivissa per les maniobres militars és insultant i de caràcter colonial»

33535

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) rebutja la celebració de les maniobres militars dutes a terme a Eivissa durant aquesta setmana. «Com ja hem dit en repetides ocasions volem que Eivissa i Formentera siguin illes de pau i que el port d’Eivissa no serveixi per acollir vaixells de fer la guerra sinó vaixells que salven vides a la Mediterrània».

Així mateix, també han explicat que rebutgen la celebració de desfilades militars pels carrers de la ciutat, «que ens remeten a altres temps, foscs i (pensàvem) ja superats».

El tancament aquest dijous de l’espai aeri és «insultant i de caràcter colonial», han remarcat des d'EUIB. «Tancar, sense previ avís, la principal porta d’entrada i sortida de l’illa i la infraestructura esencial en la indústria turística, atempta contra la dignitat i l’economia illenca».

EUIB demanarà explicacions al ministre de Defensa espanyol en funcions així com a Delegació del Govern espanyol a les Balears perquè doni les explicacions oportunes i les «disculpes necessàries a tota la ciutadania».

El coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, ha afirmat: «No aturarem fins que aturem l'escalada de la presència militar a les nostres Illes, i condemnam absolutament que l'aeroport d'Eivissa sigui tancat per part de l'exercit, avant posant el jugar a "soldadets" als drets de totes i tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.