Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi demana la suspensió del concurs per a la selecció del nou director gerent de l'ICIB

33533

El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat aquest divendres una Proposició no de Llei que insta el Govern a suspendre el concurs convocat per a dirigir l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears i a canviar les bases per tal de garantir que la persona que accedeixi a aquest càrrec tengui el coneixement de llengua catalana que exigeix l'actual ordenament jurídic de la Comunitat.

Les bases d'aquesta convocatòria no preveuen que sigui un requisit per presentar-s'hi l'acreditació del coneixement de la llengua catalana, pròpia de les Balears d'acord amb l'Estatut d'Autonomia. El Pi recorda que l'article 50 de la Llei 3/2007 de la Funció Pública de les Illes Balears estableix com a requisit per a accedir a la funció pública l'acreditació del coneixement del català i que és una obligació de l'executiu autonòmic, d'acord amb la Llei de Normalització Lingüística, fer efectiu l'ús progressiu i normal de la llengua catalana en l'àmbit oficial i administratiu.

Segons el diputat d'El Pi, Josep Melià, «sembla molt poc progressiu i, més aviat, insuficient- per no dir senzillament grotesc-, no exigir-lo com a requisit en un ens que ha de vetllar, precisament, per la cultura de la nostra terra». La Proposició no de Llei serà debatuda a la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.