Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat sobre Thomas Cook: «Hem de rescatar treballadors i no hotels»

33477

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha reclamat avui prioritzar les ajudes als treballadors afectats per la fallida de Thomas Cook. «Sens dubte, són els més perjudicats per una situació que no podem permetre que acabi esdevenint un drama per milers de famílies treballadores. Primer s'han de pagar les nòmines dels afectats i començar a fer feina en un pla de recol·locació», ha assegurat en acabar la Junta de Portaveus reunida al Parlament.

En declaracions als mitjans ha emfatitzat que «hem de rescatar treballadors i no hotels. L'Estat no pot repetir allò de rescatar bancs enlloc de rescatar persones». En aquest context ha demanat «accions visibles i contundents, i no declaracions d'intencions sense concrecions reals». Així, ha censurat la proposta del PP d'eliminar l'Impost turístic per compensar els hotelers. «Aquesta proposta respon a l'oportunisme. Demostra un desconeixement de la realitat i que només cerca el benefici d'uns pocs».

Ensenyat ha reiterat que la fallida d'aquesta gran operadora turística «ha evidenciat la vulnerabilitat del nostre model econòmic, massa depenent del monocultiu turístic. Per això, hem d'avançar cap a la diversificació». En concret, ha explicat que el govern espanyol i també Europa han s'hi han d'implicar. «Madrid amb el vessant fiscal del REIB i Brussel·les amb el compliment del dictamen del Comitè Europeu de les Regions que anima a la Comissió Europea a elaborar un programa d'innovació específica destinat a les economies insulars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.