Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM, en contra d’oferir subvencions als afectats per la fallida de Thomas Cook

33463
Ultima Hora

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) vol transmetre la seva preocupació davant la possibilitat que el Govern i el Govern espanyol pactin una línia de subvencions i subsidis dirigits als hotelers afectats per la fallida, de dilluns passat, de l'operador turístic britànic Thomas Cook.

La interferència d'un organisme públic, com són els governs en aquests casos, en l'economia d'entitats privades, com són les empreses turístiques, «pot crear un precedent greu en la nostra economia i que podem arrossegar durant molt de temps».

Des de PIMEM han explicat que entenen que es tracta d'una situació «molt delicada i complicada, que ha de ser tractada per totes les parts implicades amb molta cura». «Comprenem que la fallida d'un operador turístic d'aquestes característiques i grandària s'ha produït un terratrèmol en el sector turístic de greus dimensions. Ara bé, amb aquesta mena de propostes creiem que des dels dos governs no s'està mesurant adequadament els efectes que pot tenir i té aquesta fallida», han remarcat.

A més, han explicat que «parlam de conseqüències globals que sacsegen els fonaments de no tan sols el sector turístic, sinó d'altres sectors molt vinculats a aquest com són la restauració, el transport o el comerç, entre molts altres. És un cop duríssim per al nostre teixit empresarial i per a la nostra economia tant social, com empresarial, com laboral».

Per tant, una línia de subvencions o subsidis «no resoldrà un problema que sembla que encara no ha finalitzat». «Utilitzar doblers públics pot aprofundir més en el problema, que no ser una solució. Des de la patronal demanem sang freda per enfrontar-nos conjuntament i de la millor manera possible davant aquesta crisi sense precedents. Cal no oblidar que el 95 % del teixit empresarial del nostre territori està format per pimes i autònoms i aquests també han d'estar protegits i involucrats en problemes que ens afecten a tots».

Així, proposen que l'administració pública creï un marc empresarial sostenible i rendible perquè les empreses puguin créixer adequadament i es creïn noves empreses, evitant a més la formació de «grans conglomerats empresarials que generen gran impacte social i econòmic en cas de fallida com ha estat el cas de Thomas Cook».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.