Setmanari d'informació local - 138 anys

Minut de silenci de les autoritats per condemnar el feminicidi de la Colònia de Sant Jordi

33415

El Govern i altres autoritats de les Balears han mostrat la seva «més enèrgic rebuig i condemna» a l'assassinat d'aquest diumenge d'una dona per part de la seva parella a la Colònia de Sant Jordi, a Mallorca, per la qual cosa a les 12.00 hores d'aquest dilluns han guardat un minut de silenci en el Consolat de Mar.

En declaracions als mitjans, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha mostrat les seves condolences als familiars i amics i ha sostengut que des de l'Executiu «no defalliran» en la lluita contra la violència de gènere que és, al seu judici, «el problema més greu que té la societat».

«És inadmissible i faig una anomenada a la màxima conscienciació social, només acabarem amb aquesta xacra si tothom ho veu com un problema que el concerneix, coneguem o no les víctimes», ha postil·lat la portaveu del Govern.

Durant el minut de silenci s'han pogut veure a tots els membres de l'equip de Govern, encapçalats per la presidenta, Francina Armengol, i a altres autoritats com, per exemple, el president del Parlament, Vicenç Thomas, el delegat del Govern espanyol a Balears, Ramon Morey, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila, entre altres.

Així mateix, el Consell de Mallorca també ha mostrat «el seu rebuig» cap a aquest assassinat, per la qual cosa els treballadors de la institució insular han guardat també un minut de silenci en l'entrada principal. Cal recordar que la dona de 59 anys de nacionalitat alemanya va ser assassinada per la seva parella amb una arma blanca en el tòrax i l'abdomen a la Colònia de Sant Jordi.

Segons va informar el SAMU 061, els fets van ocórrer al voltant de les 08.30 hores d'aquest diumenge. Fins al lloc es varen desplaçar una unitat de suport vital avançat i una altra de suport vital bàsic. No obstant això, el personal d'emergència va realitzar sense èxit maniobres de reanimació i va confirmar la defunció de la dona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.