Setmanari d'informació local - 138 anys

Una de cada cinc persones nous dependents pateix Alzheimer

33383
El Govern ha constat que una de cada cinc persones que sol·liciten ser reconegudes com a Dependents pateixen la malaltia d'Alzheimer o altres demències. | F.Armengol/Twitter

El Govern ha constat que una de cada cinc persones que sol·liciten ser reconegudes com a Dependents pateixen la malaltia d'Alzheimer o altres demències.

Així ho ha informat aquest dissabte la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports en una nota de premsa en la qual informen que fins a agost, s'han realitzat 4.588 noves valoracions a persones que sol·liciten ser reconegudes com a Dependents.

En total, en els primers vuit mesos de l'any, 992 persones van entrar en el sistema d'Atenció a la Dependència amb el diagnòstic de la malaltia d'Alzheimer i altres demències. Així, 339 tenen la malaltia d'Alzheimer, 199 demència vascular i 454 una demència no especificada. D'aquests nous dependents, 964 són majors de 65 anys i 666 tenen més de 80 anys.

En aquest sentit, la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que l'Alzheimer és una malaltia «lligada a la vellesa, i que per l'evolució demogràfica de la Comunitat, aquesta malaltia estarà cada vegada més present».

La Conselleria ha explicat que actualment hi ha 20.785 persones que es beneficien del sistema d'atenció a la Dependència, amb un total de 29.450 prestacions. D'aquest total, 14.422 són prestacions econòmiques per a cures en l'entorn familiar; 6.253 són de teleassistència; i 2.851 de servei d'atenció residencial, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.