Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM fa una crida als partits de «país» a concórrer a les eleccions espanyoles conjuntament

33355
http://www.elpunt.cat | GRUP EL PUNT

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha fet una crida aquest divendres a MÉS per Mallorca, El Pi, Esquerra Republicana i totes les formacions polítiques autòctones de les Illes Balears a constituir una candidatura conjunta de cara a les eleccions espanyoles del proper novembre.

«Tant MÉS per Mallorca com El Pi reivindiquen la millora de l'autogovern, el concert econòmic i la defensa de la llengua i la identitat pròpies de les Balears, uns objectius comuns més que suficients per consensuar un programa i una candidatura per al Congrés dels Diputats», han argumentat des de l'organització.

Així mateix, han assenyalat que «tot i que les condicions de partida per a aquestes eleccions no són les millors, sobre tot per la manca de temps per donar-se a conèixer, seria molt pitjor que els nostres partits renunciassin a presentar-se, amb la conseqüència nefasta que les Balears apareixerien al mapa electoral, per primera vegada, com una comunitat autònoma sense identitat política pròpia, equiparable a Extremadura o La Rioja». «Per tot plegat entenem que cal sumar esforços, implicar-hi la societat civil i posar tota la carn a la graella», diuen.

Per aquest motiu, des de l'ASM han encoratjat els partits de les Balears a «defugir partidismes i sectarismes i a iniciar conversacions el més aviat possible, a actuar amb l'objectiu prioritari del bé comú de la ciutadania, i a explorar la designació d'una persona independent de consens per encapçalar la llista electoral».

«Estam segurs que podran comptar amb la simpatia de milers d'electors, farts de veure com cada dia Madrid ens espolia i ens maltracta, lamina el nostre autogovern, ens condemna a uns serveis públics de misèria i persegueix la nostra llengua», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.