Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca i Més per Menorca carreguen contra Ábalos pel descompte de resident

Ambdues formacions polítiques consideren que el ministre qüestiona els drets dels ciutadans de les Balears

33341

Tant MÉS per Mallorca com Més per Menorca han carregat aquest divendres contra el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos. Ho han fet per les declaracions d'aquest en què vinculava el nivell de renda amb l'ús del descompte de resident. Ábalos va dir que s'estan creuant dades amb Hisenda sobre el nombre de viatges i la renda dels ciutadans amb descompte per determinar «els qui es beneficien» i «quantes vegades» perquè no siguin «massa els mateixos».

En el cas de MÉS per Mallorca, el partit ha registrat una iniciativa al Parlament amb l'objectiu que aquest reprovi les declaracions del ministre. La proposició no de llei (PNL) de MÉS també demana que s'insti el Ministeri de Foment a implantar instruments efectius per «posar fre» a l'increment de preus de bitllets d'avió entre les illes i el territori peninsular «incloent la possible implantació de la tarifa plana». La iniciativa també insta que es posi aquesta PNL en coneixement de l'Agencia de Protecció de Dades perquè iniciï, si escau, una investigació en relació «a un ús no autoritzat de les dades de renda dels residents».

De la seva banda, Més per Menorca es demana si el ministeri de Foment pensa controlar també la renda del usuaris de l'AVE. En aquest sentit, els menorquinistes han carregat contra el PSOE perquè «demostra tenir un profund menyspreu, a banda d'un immens desconeixement, de la problemàtica de la insularitat». Els menorquinistes han recordat que els habitants de les Illes Balears tenim dret (art. 138 de la Constitució) a veure compensats els costos de la inuslaritat no pas per tenir una renda baixa, sinó pel simple fet de viure en un territori insular. La referència a la renda dels usuaris del descompte d'insularitat denoten que el ministre Ábalos entén que els ciutadans balears viatgem únicament per plaer i no pas per necessitat. I, encara que ho fessim per plaer, se suposa que tenim dret a la mobilitat igual que el tenen els ciutadans de la península, que es beneficien d'una xarxa de carreteres i d'una xarxa ferroviària profundament subvencionada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.