Setmanari d'informació local - 138 anys

La Nit de la Recerca se celebrarà el pròxim 27 de setembre per «apropar la ciència a la ciutadania»

33331

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March; la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons, han presentat aquest dijous les activitats previstes amb motiu de la celebració de la Nit de la Recerca.

Segons han explicat, la Nit de la Recerca té l'objectiu «d'apropar la ciència i la recerca a la ciutadania d’una manera lúdica i a través d’un contacte directe amb els experts de l’àmbit». Durant la propera setmana Eivissa, Menorca i Mallorca acolliran activitats per a tots els públics relacionades amb la ciència i la recerca.

Des de la Conselleria han explicat que la Nit de la Recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dins de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020. Té lloc des de 2005 a més de 250 ciutats europees simultàniament.

La iniciativa desplegarà un programa d’actes a Mallorca, a Eivissa i a Menorca. En el cas d’aquestes dues darreres la programació s’ha incrementat respecte de les dues edicions anteriors. A partir de dilluns i fins divendres hi podrem trobar propostes disteses i properes com les 'cites ràpides' o l’activitat 'ciència al bar', que apropen la ciència a espais populars i propicien el contacte directe amb investigadors. Això a més de conferències, jornades de portes obertes i exposicions. El coneixement de la mar, l’astronomia i les dones investigadores hi tendran un paper destacat. Hi ha activitats per a tots els públics.

La Nit de la Recerca ha estat impulsada des de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca en cooperació amb la Universitat de les Illes Balears, el Consell de Menorca, la Fundació Bit, Eiviciència i l’Aquarium Cap Blanc. També per la majoria d’organismes de recerca i divulgació de les les Illes Balears com són l’IFISC, el SOCIB, l’IMEDEA, l’IME, l’IEO, l’IUNICS, la delegació del CSIC a les Illes Balears, l'arxiu d'Imatge i So de Menorca, l'Estació d'Investigació Jaume Ferrer de la Mola, la Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, i l’Agrupació Astronòmica Eivissa.

En aquest sentit, des de la Conselleria es destaca la potència d’aquest teixit d’entitats i la gran feina de coordinació per dur a terme la Nit de la Recerca. És el tercer any que s’impulsa des del Govern amb l’objectiu de dur la recerca al carrer, de forma amena, i donar a conèixer tot aquest talent. El conseller del ram, Martí March, ha dit que «si tenguéssim clar que amb la ciència també hi ha possibilitats de creixement econòmic, hi hauria una cultura científica més arrelada». Per la seva banda, la titular de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha explicat que l’objectiu és «fer partícip de la recerca a tota la societat i donar a conèixer allò que se fa» per tal de despertar vocacions científiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.