Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «És absurd que Ábalos vinculi el nivell de renda amb el descompte de resident»

33323

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha demanat aquest dijous al ministre espanyol de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que rectifiqui les seves manifestacions, les quals considera «absurdes» en les quals vincula el nivell de renda amb l'ús del descompte aeri del 75% vigent per a residents a les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

En declaracions als mitjans, Ensenyat ha dit que si té ganes de contrastar informació «el que hauria de fer és comprovar el que guanyen la companyia aèries entorn del presumpte descompte del 75% i saber què han pagat» en un mateix avió els que tenen descompte i els que no. «Segurament aquí, hi hauria sorpreses», ha assegurat el representant ecosobiranista.

«Les manifestacions del ministre són totalment desafortunades i responen a un desconeixement total de la realitat illenca», ha dit Ensenyat per a després dir que «els habitants de les illes ens movem moltes vegades més per treball o per estudi que per plaer».

En la sessió plenària d'aquest dimecres en el Congrés dels Diputats, Ábalos va fer valdre que s'hagin registrat augments en els preus dels vols que connecten amb Canàries després de la implementació del descompte del 75% a residents, en concret un 20% de mitjana, la qual cosa ha catalogat com «un efecte conseqüència de la bonificació, que estimula la demanda».

El titular de Foment en funcions ha ressaltat que s'ha encarregat un estudi a la Universitat Pompeu Fabra per a determinar quins són els efectes d'aquestes subvencions i que s'estan creuant dades de l'Agència Tributària per a determinar quina és la correlació entre el nombre de viatges i el nivell de renda dels ciutadans amb l'objectiu de determinar «els qui es beneficien d'aquestes bonificacions i quantes vegades», perquè no siguin «massa els mateixos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.