Setmanari d'informació local - 138 anys

La PxLL arrenca un projecte pilot a Maó per a fomentar el català entre els estudiants

33299

Els estudiants de 3r d'ESO de l'institut Pasqual Calbó i Caldés de Maó han començat aquest dimecres el primer dels 18 tallers de rap en català que la Plataforma per la Llengua durà a terme en diferents aules d'instituts de la ciutat.

Es tracta d'un projecte pilot de l'ONG catalana, en col·laboració amb el Consell de Menorca, que vol acostar el menorquí a la joventut com una llengua d'oci i creativa. Els tallers estan dirigits pel músic ciutadellenc Lluís Juaneda, membre del grup menorquí Orgànic. En cada sessió, de 50 minuts, el raper presenta l'estil de música i demana als alumnes que creïn la seva cançó a partir d'una base musical d'aquest estil artístic.

El projecte presentat és fruit del treball per la normalització de l'ús del català que promou la Plataforma per la Llengua i que busca estimular que alumnes, mestres i instituts descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana. La directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, ha assegurat que aquest projecte pilot «donarà bons resultats per al futur de la llengua perquè quedarà clar que el menorquí serveixi parell totes les persones, de totes les edats i en qualsevol circumstància».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.