Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS creu que Sánchez cerca «reforçar el sistema bipartidista» amb la nova convocatòria d'eleccions

33297

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat aquest dimecres que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, cerca «reforçar el sistema bipartidista» amb la nova convocatòria d'eleccions, per a «consolidar el règim del 78 com si res hagués passat».

Així s'ha expressat el diputat de MÉS després de la celebració de la junta de portaveus del Parlament, on també ha opinat que Sánchez «no ha entès o no ha volgut entendre» la nova conjuntura on «les majories absolutes s'han acabat».

D'aquesta manera, el portaveu de MÉS ha assenyalat al president del Govern com el principal responsable d'aquesta situació, per «no haver estat capaç d'aprovar un pressupost» primer, i per no haver sabut arribar a un acord «progressista» després. «Si no han arribat a un acord és perquè no han volgut» ha sentenciat.

Ensenyat ha recordat que el fet de no arribar a un acord d'investidura a Espanya afectarà a les Balears, a més de la demora dels 177 milions d'euros pendents del finançament autonòmic de 2018, en temes com «el règim fiscal, el finançament de la Comunitat i tot el que això comporta». Així, ha declarat que «fa cinc mesos que existeix un govern en funcions, però els ciutadans no estan en funcions».

Per part seva, el portaveu de MÉS per Menorca al Parlament, Josep Castells, ha coincidit a assenyalar a Sánchez com el principal responsable de la convocatòria d'unes noves eleccions. En aquest sentit, Castells ha informat que la seva formació portarà una PNL al pròxim ple per a demanar «la reprovació» de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a manifestar «la incompetència d'aquest Govern que ha tingut la política de l'Estat aturada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.